مقایسه بین VMware Workstation Pro و مایکروسافت Hyper-V
در این مطلب درخدمت شما هستم با مقایسه ای بین دو هایپروایزور از دو شرکت متفاوت. نکته ای که در مقایسه این دو اهمیت دارد این است که از چه سیستم عاملی استفاده می کنیم، چرا که اغلب زمانیکه اقدام به اجرای ماشین مجازی می کنیم بار وارد شده به هایپروایزور میتواند متغییر باشد.
مقالات و مطالب بسیاری در زمینه مقایسه محصولات بین دو شرکت VMware و Microsoft و تکنولوژی های آن ها وجود دارد که اغلب آنها در زمینه محصولات و نسخه های سروی و دیتاسنتری می باشد. در این بین محصولات دیگری وجود دارد: VMware Workstation Pro و Hyper-Vکه ماموریت و استفاده متفاوتی دارند. از این محصولات برای استفاده های سروری و دیتاسنتری استفاده نمی شود.
برای اینکه تفاوت های بین VMware Workstation Pro و Hyper-Vرا متوجه شویم، باید در ابتدا تعیین کنیم که بر روی کامپیوتر شما چه سیستم عاملی نصب شده است، چه تعداد ماشین مجازی قرار است مورد استفاده قرار بگیرد و هر چند وقت یکبار قرار است که اجرا شوند.
مزایای Hyper-V برای استفاده مداوم از VM
مایکروسافت مجازی سازی خود یعنی Hyper-V را بعنوان یک محصول دیتاسنتری در ویندوز سرور ارائه می دهد. اما Hyper-V همچنین بر روی ویندوز 10 نیز قابل دسترسی می باشد. البته در نسخه های Pro و Enterprise ویندوز 10 قابل دسترسی می باشد. در Hyper-V نسخه ویندوز 10 خصوصیات پیشرفته با قابلیت های سروری وجود ندارد و بعنوان یک مجازی ساز برای استفاده های لوکال طراحی شده است. در دنیای مجازی سازی دو نوع هایپروایزور وجود دارد، نوع 1 و نوع 2 که هرکدام از آنها خصوصیات خود را دارند. Hyper-V یک هایپروایزور نوع1 می باشد بدین معنی که مستقیما بر روی سخت افزار اجرا شده و ارتباط مستقیم با آن دارد.
نرم افزار Hyper-V با ویندوز 10 نسخه پرو و Enterprise معرفی شد بدون پرداخت هیچگونه هزینه اضافه ای. اما در نسخه های Home برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت کنید. این نرم افزار نیاز به نصب هیگونه نرم افزاری بعنوان پیش نیاز برای نصب ندارد و فقط کافیست تا بسادگی Role آن را بر روی ویندوز خود نصب کنید.
همانند دیگر محصولات مایکروسافتی شما می توانید Hyper-V را از طریق دستورات PowerShell نیز مدیریت کنید. همانطور که امکان انجام یک کار را در محیط GUI یا همان گرافیکی دارید می توانید همان وظیفه را با استفاده از دستورات PowerShell نیز انجام دهید. البته باید توجه داشت که یکسری از موارد و پیکربندی ها فقط از طریق پاورشل صورت می گیرد.
و حالا VMware Workstation Pro
نرم افزار VMware Workstation Pro یک هایپروایزور از نوع 2 می باشد. بدین معنی که مستقیما با سخت افزار ارتباط ندارد و مستقیما بر روی سیستم عامل نصب می شود. به شکل زیر توجه کنید :
نرم افزار VMware Workstation Pro بازه وسیعی از سیستم عامل ها و نسخه های متفاوتی از آنها را مورد پوشش و پشتیبانی قرار می دهد. انواع نسخه های لینوکس، انواع نسخه های ویندوز و دیگر موارد را میتوان بر روی این نرم افزار براحتی نصب و راه اندازی کرد. کمپانی VMware همچنین یک محصول به نام Fusion را نیز برای سیستم عامل مک عرضه کرده است.
با استفاده از VMware Workstation Pro شما براحتی می توانید اقدام به نصب سیستم عامل مک و حتی VMware ESXi بعنوان یک ماشین مجازی نمایید. نصب این نرم افزار خیلی ساده است و براحتی می توانید بر روی آن ماشین مجازی ایجاد کنید. یکی از مزیت های اصلی این نرم افزار این است که از هیچ منبعی بر روی سیستم شما استفاده نمی کند تا زمانیکه اقدام به اجرای یک ماشین مجازی نمایید.
انتخاب کنید …
همانطور که در ابتدای این مطلب بیان شد نکته مهم در مقایسه این دو هایپروایزور در این است که از چه سیستم عامل و چه تعداد ماشین مجازی قرار است استفاده کنیم. بعنوان مثال اگر شما از سیستم عامل ویندوز بعنوان سیستم عامل اصلی و همینطور ماشین مجازی خود استفاده می کنید استفاده از Hyper-V می تواند پیشنهاد خوبی باشد. همچنین Hyper-V برای ماشین های مجازی که استفاده مداوم از آنها دارید عملکرد خوبی دارد. اگر شما برنامه این را دارید که از سیستم عامل های توزیع لینوکس استفاده کنید و یا استفاده از نسخه های دیگر سیستم عامل ویندوز را در برنامه دارید استفاده از VMware Workstation Pro پیشنهاد می شود.
دیدگاهتان را بنویسید