انسیبل Ansible چیست و آن را بهتر بشناسیم
اگر شما در دنیای فناوری اطلاعات و شبکه فعالیت می کنید حتما نام Ansible را شنیده اید. Ansible یک پلتفرم کاملا متن باز برای اتوماسیون سازی در شبکه می باشد. یک پلتفرم خیلی خیلی ساده در نصب و در عین حال قدرتمند. انسیبل می تواند به ما در مدیریت پیکربندی ها، توسعه برنامه ها و اتوماسیون سازی وظایف کاملا کمک کند. بعنوان مثال اگر ما گرهی از سرورها را داشته باشیم که باید بار توزیعی بر روی آنها بالانس شود، Ansible بطور اتوماتیک با پیکربندی که ما یکبار انجام می دهیم شبکه را زیر نظر گرفته و توزیع بار بین سرورهای مختلف را مدیریت می کند.
مجموعه آموزشی انسیبل برای مهندسان شبکه
پلتفرم Ansible برخلاف دو پلتفرم دیگر یعنی Puppet و Chef اصلا نیاز به نصب یک Agent بر روی سیستم میزبان ندارد. انسیبل از SSH که می توان گقت بر روی تمامی سیستم ها وجود دارد استفاده کرده و شما می توانید با استفاده از آن سیستم ها را مدیریت کنید.
پلتفرم انسیبل کاملا رایگان در دسترس می باشد و شما می توانید آن را بر روی Linux ، MAC و BSD اجرا کنید. در کنار این نسخه رایگان، انسیبل یک مسخه Enterprise به نام Ansible Tower نیز دارد. قدرت واقعی Ansible در Playbooks آن نهفته است. در واقع Playbooks در انسیبل همانند یک دستورالعمل یا کتابچه دستورالعمل ها می ماند که به انسیبل می گوید هنگام اتصال به هر دستگاه چه کاری باید انجام شود.
پلتفرم Ansible در اتوماسیون سازی دارای مزایایی نسبت به دیگر پلتفرم ها می باشد:
- کاملا رایگان : یک ابزار کاملا متن باز.
- سادگی در نصب و استفاده : نیاز به هیچگونه کد خاص و ویژه ندارد.
- قدرتمند: به شما قابلیت پیاده سازی پیچیده ترین ساختارها را می دهد.
- انعطاف پذیر: براحتی می توانید تمام ساختار نرم افزاری را مدیریت کرده و آن را سفارشی سازی کنید.
- بدون نیاز به نصب Agent: نیاز به نصب هیچگونه Agent در سیستم میزبان ندارد.
- کارآمد: از آنجاییکه نیاز به نصب هیچگونه نرم افزار اضافی ندارد، فضای بیشتری برای منابع در سرور وجود دارد.
فرهاد شریفیان – کاربر شبکه
دیدگاهتان را بنویسید