دستورات مفید شبکه در ویندوز
در محیط مایکروسافت ویندوز (سرور یا کلاینت) ابزارهای مفیدی برای شبکه وجود دارد. دسترسی به این ابزارها از طریق دستوراتی می باشد که در محیط خط فرمان یا همان Command Line ویندوز اجرا می شوند. از این دستورات شما می توانید برای بدست آوردن اطلاعات و همچنین عیب یابی در شبکه خود از این دستورات استفاده کنید. در اینجا ما نگاهی خواهیم داشت به این دستورات. با من همراه باشید.
- دستور شماره ۱ : Ping
یکی از دستورات پرکاربرد در دنیای شبکه، دستور Ping می باشد. از این دستور برای عیب یابی و بررسی اینکه دستگاه مقصد در دسترس می باشد و یا خیر استفاده می شود. دستور Ping از پروتکل ICMP که یک پروتکل تشخیص و اطلاع رسانی خطا در شبکه می باشد، استفاده می کند.
شکل کلی استفاده از این دستور بصورت زیر می باشد :
Ping hostname
Ping Ipaddress
بعنوان مثال :
Ping googl.com
Ping 192.168.1.1
- دستور شماره ۲ : ipconfig
دستور ipconfig نیز از دستورات پرکاربرد در شبکه هست که از آن جهت بدست آوردن اطلاعاتی در خصوص آدرس IP، آدرس DNS و … می توان استفاده نمود. این دستور شامل سوئیچ هایی نیز می باشد که با کمک آنها می توان اطلاعات بسیاری را بدست آورد و همچنین عملیات متفاوتی را انجام داد. ساختار اصلی این دستور فقط با اجرای ipconfig در خط فرمان می باشد، اما همانطور که گفته شد شما می توانید با استفاده از سوئیچ هایی که با این دستور ترکیب می کنید اطلاعات دیگری نیز بدست آورید.
Ipconfig /all : نمایش اطلاعات کامل از وضعیت شبکه
Ipconfig /release : آدرس IP تنظیم شده بر روی کارت شبکه را در حالت DHCP آزاد می کند.
Ipconfig/renew : از سرور DHCP آدرس IP جدید درخواست می کند.
Ipconfig /? : نمایش help
- دستور شماره ۳ : Hostname
این دستور یک دستور بسیار ساده بوده و از آن جهت بدست آوردن نام کامپیوتر استفاده می شود. فقط کافیست که در خط فرمان این دستور را تایپ و اجرا نمایید.
- دستور شماره ۴ : Getmac
یک دستور ساده اما کاربردی دیگر، از این دستور برای بدست آوردن آدرس سخت افزاری یا همان مک آدرس استفاده می شود. این دستور را در خط فرمان تایپ و اجرا نمایید.
- دستور شماره ۵ : Arp
پروتکل Arp پروتکلی در شبکه می باشد که به ما کمک می کند تا از طریق آدرس IP بتوانیم MAC Address را بدست آوریم. برای اینکه بتوانیم متوجه شویم که دستگاه ما چه آدرس هایی را دریافت کرده است می توانیم از این دستور در خط فرمان بصورت Arp –a استفاده کنیم. برای پاک کردن اطلاعات بدست آمده نیز کافیست تا دستور Arp –d را تایپ کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.