سرور در شبکه چیست؟
در این مقاله قصد داریم تا با سرور Server در شبکه آشنا شویم. یک سرور کامپیوتری است که برای پردازش درخواست ها از سوی کاربران و پاسخگویی به آنها در شبکه LAN یا WAN طراحی شده است. در واقع سرور درخواست های ما را دریافت کرده، آنها را پردازش می کند و دیتای مورد نظر را در اختیار ما قرار می دهد. اگر بخواهیم یک مثال بزنیم می توانیم یک نوع شناخته شده از سرور که شاید همگی ما در طول روز بارها با آن سر و کار داریم را عنوان کنیم، وب سرور. بله وب سرور، سروری نی باشد که از طریق مرورگر وب درخواست ما را دریافت کرده و سپس دیتای مورد نظر را در اختیار ما قرار می دهد. همانطور که گفته شد یک سرور هم می تواند بصورت محلی LAN و هم بصورت WAN به ما سرویس ارائه کند.
سرور در شبکه کامپیوتری چه کاری انجام می دهد؟
بطور کلی هر کامپیوتری می تواند بعنوان سرور عمل کرده و سرویس هایی را در شبکه ارائه کند. اما همیشه تصور ما از سرور کامپیوترهای عظیم الجثه و بزرگی بوده است که سرویس ها و داده های متفاوتی را در اختیار ما قرار می دهند. هر شبکه کامپیوتری می تواند شامل یک یا چند سرور باشد. نوع داده ها و تعداد کلاینت هایی که در شبکه وجود دارد در میزان تعداد سرورها نقش دارند. همچنین اینکه ما در شبکه خود چه سرویس ها و امکاناتی را در حال ارائه دادن هستیم نیز در تعداد سرورها و قدرت آنها نقش دارد.
سرور هم نرم افزاری و هم سخت افزاری می باشد. به بخشی که در حال ارائه سرویس مورد نظر ما می باشد، بخش نرم افزای و سخت افزاری که پذیرای آن سرویس بوده و در حال اجرای آن می باشد بخش سخت افزاری را شکل می دهد. طبیعتا نوع سرویس و تعداد کلاینت هایی که قرار است از آن سرویس استفاده کنند در تعیین میزان قدرت سخت افزاری سرور نقش دارند.
انواع متداول سرورها
در شبکه سرورهای متعددی وجود دارد که هر کدام از آنها در جهت یک وظیفه خاص در حال فعالیت هستند، مانند پرینت سرور، فایل سرور و دیتابیس سرور و … یک شبکه تقریبا بزرگ که در یک شرکت نسبتا بزرگ پیاده سازی شده است، می تواند شامل سرورهایی باشد، مانند:
- وب سرور: از طریق وب سرور ما می توانیم برنامه ها و اپلیکیشن های خود را بوسیله مرورگر وب به کاربر منتقل کنیم. بطور کلی در این حالت کاربر با استفاده از مرورگرهای متفاوت می تواند برنامه های تحت وب خود را اجرا کند. سروری که این مدل از برنامه ها بر روی آن قرار گرفته است، وب سرور نامیده می شود.
- ایمیل سرور: با استفاده از این سرور کاربر می تواند اقدام به دریافت و یا ارسال ایمیل نماید. گاها برخی از شرکت ها تصمیم می گیرند که برای خود یک میل سرور شخصی داشته و از میل سرورهای عمومی استفاده نکنند. سروری که این وظیفه را پشتیبانی می کند به آن میل سرور گفته می شود.
- فایل سرور: یکی از متداولترین سرورها در هر شرکت و سازمانی می تواند باشد و بوسیله آن کاربران می توانند در شبکه به انتقال و دریافت فایل بپردازند.
در دنیای شبکه سرورهای متعددی وجود دارند. حتی کاربران خانگی نیز گاها از سرور استفاده می کنند مانند استفاده از سرورهای بازی های آنلاین، چت سرور ها و … . هر سروری برای یک هدف مشخص قرار داده می شود و خدمات مشخصی را ارائه می کند و لزوما نیازی نیست که سرورهای مختلف با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
چرا باید یک سرور بخریم؟
هر سازمان یا شرکتی که تعدادی بیشتر از حداقل 10 کاربر دارد و قصد دارد تا بر بستر شبکه خود سرویس هایی را ارائه کند، می تواند اقدام به خرید سرور و سپس راه اندازی نرم افزارها و سرویس های خود بر روی آن سرور نماید. سرورها منابع شبکه ما را مدیریت می کنند و میتوان یک دسترسی یکپارچه و متمرکز برای اطلاعات ایجاد نمود. متمرکز بودن اطلاعات می تواند باعث بهره وری بیشتر نیز شود چرا که به کاربران این امکان را می دهد تا بتوانند سریعتر و آسانتر دیتای خود را به اشتراک بگذارند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.